Barnsäkerhet

Barnsäkerhet

Barnsäkerhet

Dyrbara passagerare

Säkerhet har alltid varit högsta prioritet hos oss på Volvo. Säkerhet för föraren, passagerarna, andra fordon och, såklart, fotgängare. Vi har alltid legat i framkant när det gäller säkerhet och barnsäkerhet är inget undantag. Vi började 1964 med att testa bakåtvända barnstolar och har sedan dess hela tiden förbättrat vårt utbud av säkerhet för barn.

Bilbarnstolar

Våra bilbarnstolar kombinerar allt vi vet om barnsäkerhet och stilren design. Klädseln i 80% ull är slitstark och bekväm. Skydda det som är viktigt för dig med Volvos bilbarnstolar.

Designat för att klara riktiga situationer

Vi utvecklar och utför tester baserade på verkliga trafiksituationer, vilket medför att vi kan designa våra bilbarnstolar till att fungera och skydda på riktigt. Som ett resultat av lång tids och grundlig forskning rekommenderar vi starkt att barn åker bakåtvända tills de är fyra år gamla.
Vår vision är att ingen ska omkomma eller bli allvarligt skadad i en ny Volvo.

Barnsäkerhet i framsätet

Tack vare förbättrad teknik har våra rekommendationer för användandet av airbagen i framsätets passagerarsida uppdaterats. Det innebär att även rekommendationerna för hur barn färdas i framsätet har uppdaterats. Se filmen eller ladda ner faktabladen för att få en översikt över uppdateringarna. Innefattar både äldre och nya modeller.